Thomas Smith

Thomas Smith

Chaos

We maken onszelf graag dingen wijs. Onbenulligheden die wat orde scheppen in de chaos van onze gedachten, zaken die het leven wat spannender maken. Maar wat als deze gedachten zich tegen ons gaan keren zodat we onszelf dingen wijsmaken die niet nodig zijn? We worden paranoïde van dat ene onbeantwoorde sms’je, we zijn onzeker over onze kledij en we zijn bang dat onze ingeprente heldenstatus niet vol te houden is. Thomas Smith legt deze illusies bloot en doorprikt de bubbel. Én hij zoekt een nuttig antwoord op de levensvraag: wat te doen als je goed nieuws krijgt terwijl je hoofdpijn hebt?

Ruis

Dat Thomas Smith een hoofd vol ruis heeft, is al lang geen geheim meer. Maar hij is niet alleen! Wat moeten we met de ruis die ons omringt? Hoe reageren we op al de prikkelingen die continu bij ons binnenkomen? Ondergaan we die of filteren we ze weg om ons zo beter te kunnen focussen op datgene dat echt belangrijk is in het leven? Misschien zijn die zogeheten ‘belangrijke’ zaken wel net de ruis … Hoog tijd om daar wat verduidelijking in te brengen en vooral om daar wat ruis aan toe te voegen.

Aanwezig

Thomas Smith deed met Aanwezig de Nederlandse theaters aan. Het werd een show zoals alleen Thomas die kan brengen. Hoge grapdichtheid, veel improvisatie en sterke stand-up op soepele sympathieke wijze gebracht. Een unieke combinatie die zijn Vlaams/Britse roots verraadt.

STRAK

Sinds 1 januari 2017 is het officieel: Thomas Smith is Belg. Ja, hij kent de cultuur. Ja, hij kan de taal. Ja, hij speelt hele shows in het Nederlands. Hij woont al bijna zijn hele leven in Vlaanderen, maar heeft zich nooit laten naturaliseren. Als Johnson, Farage en consorten zich niet hadden gemoeid, was dat waarschijnlijk ook zo gebleven. De Brexit werd ook meteen de exit van Britse Belg Smith. Over een brain drain gesproken!

2017 is ook het jaar dat Thomas een halve eeuw zichzelf viert! Niemand gelooft het, maar hij is 50 lentes jong. Op 29 juni breekt er een nieuwe periode aan voor hem: die van de 50 plussers. Eén ding is zeker: een paar vooroordelen over die leeftijdscategorie gaan moeten worden aangepast. “Rustig genieten van de oude dag?” Niets voor Thomas! Sterker nog, hij onthult dit jaar een nieuwe show!

In STRAK legt Smith de nadruk op veel materiaal en strak vertelde anekdotes. Waar hij in zijn vorige shows erop los improviseerde, gaat hij nu op zoek naar het perfecte repertoire… tenzij hij even wordt afgeleid natuurlijk!