Bert Gabriëls

Gestorven onzin

Gestorven onzin was de eerste zaalshow van Bert Gabriëls en het is eigelijk een getuigenis van het bizarre begin van Berts comedycarrière. Noem het ‘het resultaat van een 4 jaar lange comedyzwerftocht langsheen café’s en theaterzalen in Vlaanderen en Nederland’.

Pech

De tweede zaalshow van Bert heette eigenlijk Pech voor Dummies, maar die titel werd aangepast na juridisch advies. ‘Voor Dummies’ is namelijk een beschermd merk en een comedyshow Pech voor Dummies noemen mag niet. Daarom heeft de show gewoon Pech.
De show gaat niet over pech, maar heet Pech, omdat we pech hadden met de titel.

Druk Druk Druk

Druk Druk Druk is de derde zaalshow van Bert Gabriëls die in première ging in januari 2010 en door heel Vlaanderen tourde.

Tijdens de show krijg je te horen hoe het komt dat we allemaal veel te veel stress hebben en je krijgt meteen ook handige tips om daar iets aan te doen. Dat Bert tijdens de show een heel decor in mekaar zet, geeft de show extra dynamiek. Echte onversneden comedy dus, maar toch met een vleugje theater.

Zonde van uw avond

Bert Gabriëls was destijds in Nederland vooral bekend van fragmenten uit het Canvas-programma Zonde van de zendtijd die om de haverklap verschenen in De Wereld Draait Door. Later wist hij als headliner in de succesproductie De Bourgondische Belgen het Nederlandse publiek te charmeren met een mix van scherpzinnige en knullige comedy.

Een Nederlandse theatertournee kon dan ook niet lang uitblijven en zo werd Zonde van uw avond geboren, een show samengesteld uit hoogtepunten van zijn eerdere programma’s. Een debuut dus, maar dan wel één met tien jaar ervaring. Zonde van uw avond is een show over het verschil tussen Belgen en Nederlanders, over rare communicatie, over onzin van normaal doen en over de allereerste mens. Een overgetelijke avond, en ja, ook een beetje zonde.