Johan Terryn

De Ingehuurde Man

Een professor geeft een eenvoudig Frans lesje aan zijn publiek.
Eenvoudig, maar niet geheel onschuldig. Langzaam roept zijn les meer en meer vragen op. De toeschouwers worden getuige van het liefdesdrama dat zich in zijn leven heeft afgespeeld.

Het thema van deze voorstelling is de liefdesbreuk die de professor tot in zijn huidige staat heeft gebracht. Die hem tot machteloze toeschouwer heeft gemaakt van zijn eigen pijn en verdriet. Die hem dwingt tot daden om zijn eigen rouw zinvol te maken. Maar vergis u niet, hoe ontroerend ook het thema, des te vrolijker zijn de zelfbeschouwingen die iedereen zal herkennen die ooit LDVD heeft ervaren.

Onderweg vraagt hij zich af wie al die vreemde spreekwoorden uitvindt, wat vrouwen allemaal met hun kapsel willen communiceren en hoe georganiseerd de misdaad is. Daar bovenop vraagt de toeschouwer zich af: wie is de ingehuurde man?

Ankerman

Hoe kan je op het einde van je leven samenvallen met de mens die je had willen worden? Kunnen we onszelf veranderen? Is het leven maakbaar? Leiden we het leven dat we willen leven of dat we denken te mogen leven?

Deze voorstelling van Johan Terryn is opnieuw een combinatie van kleine verhalen en grote thema’s. Hoe lang kan je naar een robotstofzuiger kijken? Hoe krijg je een vastzittende trouwring uit? Hoe geraak je in het hier en nu? En wat kunnen we leren van een walvis?