Foutmelding

Notice: Undefined index: placeholder in mailchimp_signup_subscribe_form() (regel 333 van /data/sites/web/pretpratersbe/www/drupal/sites/all/modules/mailchimp/modules/mailchimp_signup/mailchimp_signup.module).

 • 03 aug, 2017
 • Stand-up comedy, Theatervoorstelling

Beschrijving

"Absurde humor die soms droog en soms hilarisch is"
De Volkskrant 

De Hygiëna's zijn een even uniek als eigenzinnig comedytrio bestaande uit Antwerpenaars David Vennix en Jeroen Maris en de uit Boortmeerbeek afkomstige Tom De Rons. Ze brengen zapcabaret, een aaneenschakeling van bizarre sketches, aanstekelijke liedjes en vreemde intermezzo's, geschoeid op een leest van absurdisme naar hun grote voorbeeld Monty Python. 

THEATER
Het prettig gestoorde drietal leerde elkaar kennen tijdens een cursus improvisatie en begon op café meteen comedyplannen te smeden, maar pas in oktober 2016 stonden ze voor het eerst samen op het podium. Vier maanden later namen ze zonder veel ambitie deel aan het befaamde Leids Cabaret Festival, zowat de meest ronkende naam onder de humorwedstrijden in de Lage Landen. Tot hun eigen verbazing kwamen ze als grote winnaar uit de bus: ze wonnen de juryprijs en reizen zo als deel van de Finalistentour op drie maanden tijd langs 46 culturele centra in Nederland.  
TV
In tegenstelling tot de meeste comedians hadden deze heren al flink wat televisie-ervaring op zak voor ze hun eerste stappen op een podium zetten. Na enkele jaren schrijfwerk achter de schermen van televisieprogramma's als Wat Als..?, Safety First en Mag Ik U Kussen? kwamen ze in 2016 voor het eerst als De Hygiënia's naar buiten met Nonkel Natuur, een milieubewust van de pot gerukte rapsong over Moeder Natuur en de klimaatsopwarming, met bijbehorende videoclip. De clip ging viraal en leverde het trio flink wat media-aandacht op: plots stonden ze zelf niet meer achter de schermen maar volop in de schijnwerpers. 
 

Website

 • 03 aug, 2017
 • Stand-up comedy, Theatervoorstelling

Beschrijving

"De nieuwste rijzende ster in de comedy"
Deredactie.be

Talent komt altijd bovendrijven, wordt gezegd. Maar soms komt het wel heel plots aan de oppervlakte, zoals in het geval van Jasper Posson. Deze sympathieke Antwerpenaar haalde jaren geleden als student weleens de pers als preses en woordvoerder van zijn studentenkring, maar kwam als comedian pas in onlangs bovendrijven als primus van de Lunatic Comedy Award 2017.

Met illustere voorgangers als Gunter Lamoot, Lieven Scheire, Philippe Geubels, Lukas Lelie en Jens Dendoncker verkeert de volgens sommigen grappigste ambtenaar van Vlaanderen - anderen hebben het dan weer over de énige grappige ambtenaar - als laureaat alleszins in roemrijk gezelschap.

Dat belooft dus voor de toekomst, want ook al timmert Jaspen Posson sinds 2014 aan de comedyweg en verzorgde hij als halve finalist van andere bekende comedywedstrijden zoals Culture Comedy Award en de Radio 2 Humorklas al het voorprogramma van onder anderen Bas Birker en Steven Mahieu, de deur naar het grote publiek staat nu wijd open. Zijn strafste troef: een batterij scherpe observaties waarmee hij nietsontziend aan de slag gaat. Verzuurde politici, romantiekloze zee-otters en Antwerpenaren die zichzelf te serieus nemen: hij haalt ze allemaal even vlotjes door de mangel.

THEATER
"Hard werken is nu de boodschap", liet de nieuwste coming man of comedy zich meteen ontvallen nadat hij zijn eerste grote prijs in de wacht sleepte. Posson beseft dat hij een grote stap gezet heeft maar nog een hele weg af te leggen heeft. "Veel optreden en hopelijk binnen een jaar of twee een eigen avondvullende show", klinkt het voor een keer niet om te lachen.


 • 03 aug, 2017
 • Stand-up comedy, Theatervoorstelling

Beschrijving

"Opkomend talent dat de moeite is"
Wattedoen.be


Bij Pretpraters geven we ook kraakvers comedytalent graag de kans zich te ontplooien in een professionele omgeving. Jeroen Verdick is daar het meest recente exponent van. Deze twintiger uit Turnhout, in het dagelijks leven een financieel consultant, zette pas in 2016 zijn eerste stappen op een podium. 


Verdick bewees echter meteen dat Kempenaars meer humor in zich hebben dan hun komisch accent en schopte het nog in zijn maidenjaar tot in de halve finale van Humo's Comdy Cup. De manier waarop hij vol verbazing naar de wereld kijkt en die verwondering ook in zijn comedy-act verwerkt, maakt hem nu al een graag geziene nieuwkomer in het comedymilieu. Het leverde hem ook al een rol op in een reclamespot voor Telenet en gezien de snelheid waarmee dit Kempens haantje-de-voorste naam maakt, zal het niet lang duren voor hij ook de comedypodia in Vlaanderen verovert. 
 


 • 22 jun, 2017
 • Stand-up comedy, Theatervoorstelling

Beschrijving

"Geestiger dan ooit"
De Zondag

Johan Terryn een mediaveelvraat met veel talenten en een koffer vol ervaring noemen, is een understatement. Hij maakte de voorbije twee decennia immers niet alleen naam als presentator op radio en tv, maar ook als programmabedenker, regisseur, acteur, documentairemaker en theaterperformer. Daarnaast schreef Terryn ook een jeugdboek (Wannes Weet Waarom), twee kortfilmscenario's en diverse theaterstukken. Hij was ook jarenlang columnist in het Radio 1-programma De Nieuwe Wereld en is tevens een veelgevraagde mediacoach.

THEATER
Terryn zette tijdens zijn studies Germaanse filologie en communicatiewetenschap zijn eerste stappen op het podium als lid van de Belgische Improvisatie Liga (BIL), waar ook bekende televisiegezichten in spe als Tom Lenaerts, Michiel Devlieger en Rob Vanoudenhoven deel van uitmaakten. Het zou ook voor Terryn de deur openen naar een rijkgevulde mediacarrière. Toch keerde hij in 2002 terug naar het theater met de literaire kindervoorstelling Kracht van Woordjes. In 2013 klom hij opnieuw op het podium met de felgesmaakte solovoorstelling Nooit Van Niks Iets. Sinds 2016 trekt Terryn langs de Vlaamse podia met De Ingehuurde Man, een unieke theatermonoloog met cabareteske uitstapjes, humor, poëzie, rauwe realiteit en een meeslepende plot. In deze uitzonderlijke soloshow bewijst de Antwerpenaar opnieuw dat hij een begenadigd verhalenverteller is die, in een eigen stijl die ergens tussen theater, comedy en cabaret zweeft, een begeesterende mix van ontroering, humor, spanning en poëzie brengt.

TV
Terryn dook voor het eerst op in de media in 1994, als improvisator in het baanbrekende BRTN-programma Onvoorziene Omstandigheden van Mark Uytterhoeven. Sindsdien werkte hij voor en achter de schermen mee aan talloze radio- en televisieprogramma's, waaronder Voeten Vegen! (Radio 1), Lonk (Canvas), Camping Casablanca (Radio1), Curieuzeneuze (Ketnet), De Nieuwe Droomfabriek (TV1), Blinde Vinken (Canvas), De Rederijkers (Canvas), Voetzoeker (Canvas), Naast de Kwestie (Radio 1), Steracteur Sterartiest (Eén), Het Zesde Zintuig (VTM), Een Ster in de Familie (VTM) en de bejubelde Wildcard-docureeks (Canvas). Hij viel ook meermaals in de prijzen voor Groot Licht (Ketnet/KRO), waarvan hij zelf(s) ook de Duitse adaptatie Genau (ZDF) presenteerde. Als acteur was hij onder andere te zien in gastrollen voor Terug naar Oosterdonk, W817 en Aspe en vertolkte Terryn de hoofdrol in de VTM-politieserie Rupel. Daarnaast sprak hij ook stemmen in voor onder meer de Disney-films Atlantis, Narnia en Finding Dory. 
 

Website

 • 03 feb, 2017

 • 03 feb, 2017

 • 03 feb, 2017

 • 03 feb, 2017

 • 03 feb, 2017

 • 03 feb, 2017

Pagina's