Foutmelding

Notice: Undefined index: placeholder in mailchimp_signup_subscribe_form() (regel 333 van /data/sites/web/pretpratersbe/www/drupal/sites/all/modules/mailchimp/modules/mailchimp_signup/mailchimp_signup.module).

Thomas Smith


  • 16 jan, 2017

Beschrijving

“Sta op en wees grappig: zelden heeft iemand stand-upcomedy bij ons zo letterlijk tot uitvoering gebracht.” 
De Standaard

Hij mag dan wel Britse ouders en dus roots hebben, in Holland geboren zijn, al nagenoeg zijn hele leven in Vlaanderen wonen en zowel in zijn moedertaal Engels als in het Nederlands spelen: Thomas Smith is een stand-upcomedian ‘pur sang’. 

Opgegroeid in Antwerpen – en dat hóór je – begon hij zijn carrière op de lachplanken in 2000 als finalist van Humo’s Comedy Cup. Sindsdien maakt hij naam in Vlaanderen en Nederland als de gevatte comedian die het flegma en de flow van de pure Engelse stand-upcomedy weet te vertalen naar een Nederlandstalig equivalent. Vertrekkende van observatie, overtuigt hij met behulp van improvisatie en een vette knipoog iedereen van zijn waarheid. Je moet het zien om het te geloven.  

THEATER
In september 2012 begon Thomas met zijn derde avondvullende programma Chaos te touren in België. Wegens groot succes en veel uitverkochte zalen kreeg die tournee een verlenging  in 2013-2014. In 2015 volgde de zaalshow RUIS: een knetterende voorstelling waarin Smith zijn gigantisch improvisatietalent eens te meer etaleerde, met wervelende recensies en laaiend enthousiaste publieksreacties als gevolg. Zijn gloednieuwe theatershow STRAK loopt vanaf de lente van 2017 en zorgt tot in Nederland voor uitverkochte zalen. 

TV
Thomas Smith was een vaste waarde in zowat alle producties van Comedy Casino (Canvas), was MC van de gelijknamige Roadshow en is met eigen materiaal te zien op alle door VRT uitgegeven dvd’s van die tv-reeksen. Ook op de 2 Joker Comedy-cd’s is hij één van de centrale comedians. Daarnaast leverde Thomas bijdragen aan verscheidene tv-programma’s (Neveneffecten, Vermist, Iedereen Sam), was hij als panellid te gast in Mag ik u kussen, De Kazakkendraaiers en Scheire en de Schepping en was hij ook te zien als schermmedewerker voor het derde seizoen van Zonde van de Zendtijd, een programma dat zowel op Canvas als Ned3 werd uitgezonden. Vanaf 2013 schitterde Thomas ook als een van de vier Foute Vrienden op 2B, waarin hij uitblinkt als dé improvisator par excellence. 

DVD
Thomas nam zijn eerste dvd Alienman Smith op in een productie van PIAS Comedy. Opvolger Will set you free kwam al snel daarna en werd onder meer beloond met vier sterren in kwaliteitskrant De Standaard. Ook zijn derde succesvolle zaalshow Chaos is intussen beschikbaar op dvd.  

 

CLIP

Thomas Smith

Website Booking Webshop