Foutmelding

Notice: Undefined index: placeholder in mailchimp_signup_subscribe_form() (regel 333 van /data/sites/web/pretpratersbe/www/drupal/sites/all/modules/mailchimp/modules/mailchimp_signup/mailchimp_signup.module).

Johan Terryn


  • 22 jun, 2017

Beschrijving

"Geestiger dan ooit"
De Zondag

Johan Terryn een mediaveelvraat met veel talenten en een koffer vol ervaring noemen, is een understatement. Hij maakte de voorbije twee decennia immers niet alleen naam als presentator op radio en tv, maar ook als programmabedenker, regisseur, acteur, documentairemaker en theaterperformer. Daarnaast schreef Terryn ook een jeugdboek (Wannes Weet Waarom), twee kortfilmscenario's en diverse theaterstukken. Hij was ook jarenlang columnist in het Radio 1-programma De Nieuwe Wereld en is tevens een veelgevraagde mediacoach.

THEATER
Terryn zette tijdens zijn studies Germaanse filologie en communicatiewetenschap zijn eerste stappen op het podium als lid van de Belgische Improvisatie Liga (BIL), waar ook bekende televisiegezichten in spe als Tom Lenaerts, Michiel Devlieger en Rob Vanoudenhoven deel van uitmaakten. Het zou ook voor Terryn de deur openen naar een rijkgevulde mediacarrière. Toch keerde hij in 2002 terug naar het theater met de literaire kindervoorstelling Kracht van Woordjes. In 2013 klom hij opnieuw op het podium met de felgesmaakte solovoorstelling Nooit Van Niks Iets. Sinds 2016 trekt Terryn langs de Vlaamse podia met De Ingehuurde Man, een unieke theatermonoloog met cabareteske uitstapjes, humor, poëzie, rauwe realiteit en een meeslepende plot. In deze uitzonderlijke soloshow bewijst de Antwerpenaar opnieuw dat hij een begenadigd verhalenverteller is die, in een eigen stijl die ergens tussen theater, comedy en cabaret zweeft, een begeesterende mix van ontroering, humor, spanning en poëzie brengt.

TV
Terryn dook voor het eerst op in de media in 1994, als improvisator in het baanbrekende BRTN-programma Onvoorziene Omstandigheden van Mark Uytterhoeven. Sindsdien werkte hij voor en achter de schermen mee aan talloze radio- en televisieprogramma's, waaronder Voeten Vegen! (Radio 1), Lonk (Canvas), Camping Casablanca (Radio1), Curieuzeneuze (Ketnet), De Nieuwe Droomfabriek (TV1), Blinde Vinken (Canvas), De Rederijkers (Canvas), Voetzoeker (Canvas), Naast de Kwestie (Radio 1), Steracteur Sterartiest (Eén), Het Zesde Zintuig (VTM), Een Ster in de Familie (VTM) en de bejubelde Wildcard-docureeks (Canvas). Hij viel ook meermaals in de prijzen voor Groot Licht (Ketnet/KRO), waarvan hij zelf(s) ook de Duitse adaptatie Genau (ZDF) presenteerde. Als acteur was hij onder andere te zien in gastrollen voor Terug naar Oosterdonk, W817 en Aspe en vertolkte Terryn de hoofdrol in de VTM-politieserie Rupel. Daarnaast sprak hij ook stemmen in voor onder meer de Disney-films Atlantis, Narnia en Finding Dory. 
 

Website Booking