Foutmelding

Notice: Undefined index: placeholder in mailchimp_signup_subscribe_form() (regel 333 van /data/sites/web/pretpratersbe/www/drupal/sites/all/modules/mailchimp/modules/mailchimp_signup/mailchimp_signup.module).

De Hygiëna's


  • 03 aug, 2017

Beschrijving

"Absurde humor die soms droog en soms hilarisch is"
De Volkskrant 

De Hygiëna's zijn een even uniek als eigenzinnig comedytrio bestaande uit Antwerpenaars David Vennix en Jeroen Maris en de uit Boortmeerbeek afkomstige Tom De Rons. Ze brengen zapcabaret, een aaneenschakeling van bizarre sketches, aanstekelijke liedjes en vreemde intermezzo's, geschoeid op een leest van absurdisme naar hun grote voorbeeld Monty Python. 

THEATER
Het prettig gestoorde drietal leerde elkaar kennen tijdens een cursus improvisatie en begon op café meteen comedyplannen te smeden, maar pas in oktober 2016 stonden ze voor het eerst samen op het podium. Vier maanden later namen ze zonder veel ambitie deel aan het befaamde Leids Cabaret Festival, zowat de meest ronkende naam onder de humorwedstrijden in de Lage Landen. Tot hun eigen verbazing kwamen ze als grote winnaar uit de bus: ze wonnen de juryprijs en reizen zo als deel van de Finalistentour op drie maanden tijd langs 46 culturele centra in Nederland.  
TV
In tegenstelling tot de meeste comedians hadden deze heren al flink wat televisie-ervaring op zak voor ze hun eerste stappen op een podium zetten. Na enkele jaren schrijfwerk achter de schermen van televisieprogramma's als Wat Als..?, Safety First en Mag Ik U Kussen? kwamen ze in 2016 voor het eerst als De Hygiënia's naar buiten met Nonkel Natuur, een milieubewust van de pot gerukte rapsong over Moeder Natuur en de klimaatsopwarming, met bijbehorende videoclip. De clip ging viraal en leverde het trio flink wat media-aandacht op: plots stonden ze zelf niet meer achter de schermen maar volop in de schijnwerpers. 
 

Website Booking