Foutmelding

Notice: Undefined index: placeholder in mailchimp_signup_subscribe_form() (regel 333 van /data/sites/web/pretpratersbe/www/drupal/sites/all/modules/mailchimp/modules/mailchimp_signup/mailchimp_signup.module).

Christophe Stienlet


  • 09 jul, 2013

Beschrijving

“Verwacht het onverwachte”
Gazet van Antwerpen

Een talent met vele gezichten, zo is Christophe Stienlet het best te omschrijven. Geboren in 1972 kiest hij al van jongs af aan voor het podiumleven. Op zijn zestiende speelt hij zijn eerste stuk in het amateurtheater en in 1996 begint hij aan een opleiding aan het Conservatorium te Brussel, maar niet voor hij eerst door zijn bachelor Politieke & Sociale Wetenschappen spartelt aan de KU Leuven. Stienlet steekt uiteindelijk toch een academische adelbrief op zak als hij later aan de VUB zijn getuigschrift Filmgeschiedenis behaalt.

De politieke wereld heeft intussen geen geheimen meer voor de Leuvenaar, gezien hij 10 jaar lang actief was op gemeentelijk vlak (o.a. als OCMW-raadslid in Mechelen). Om in alle onafhankelijkheid zijn carrière als acteur en comedian te kunnen uitbouwen, koos hij er evenwel voor om zijn politiek mandaat aan de haak te hangen. Stienlet speelt ook naast het podium een belangrijke maatschappelijke rol. Zo zet hij zich onder meer in voor de vzw KOMOK (Ouders Ondersteunen Kinderen Met Kanker) en het Kinderkankerfonds, en geeft hij workshops als ‘beleefdheidscoach’. 

THEATER
Ondanks zijn geslaagde universiteitsstudies laat de theatermicrobe hem nooit los. Op de planken - voornamelijk bij het theaterensemble 'Le Mal Du Siècle' -  vertolkt hij rollen in onder meer A Clockwork Orange, Trainspotting, Wardje, Marieken en Peter Pan. In het voorjaar van 2017 speelt hij mee in het interactief komisch theaterstuk De Schaar Erin, waarin hij met behulp van het publiek een moord probeert op te lossen.  

TV
Stienlet zet zijn acteerambities ook verder op de buis. Zo was hij te zien in tv-reeksen als Wittekerke, Schuif Af, Spoed, Witse, Flikken, W817, Vermist en Aspe. Hij speelde tevens de rol van Phil in de televisiereeks De Vuilbek en presenteerde op VT4 het programma Sushi TV. In de film Iedereen Beroemd speelde hij een kleine rol. Daarnaast was deze veelzijdige artiest ook panellid voor het cultuurprogramma 50 Degrés Nord op de Franstalige zender RTBF en is hij lid van De Improfeten, een gezelschap dat zich richt op improvisatietheater.
Ondertussen is hij een Foute Vriend geworden, zowel in de derde seizoen van de bejubelde tv-reeks als op het grote scherm in Foute Vrienden, de Film.

 

 

Website Booking